zaterdag 28 mei 2011

Vroege vogeltocht na rock concert

Een combinatie rock concert met daarna een vroege vogeltocht vraagt om een middagdutje. Het is nu 15:00 uur en ik ben net weer wakker na deze overweldigende combinatie. Het concert van de Canadese Rockband RUSH was gisteren echt Fantastisch!! lees NU.nl de band speelde bijna 3 uur en dat met een gemiddelde leeftijd van 57!?
Maar nu back to the Biesbosch!
5:00 uur 's ochtends, wakker worden met vogelzang
De vroege vogeltocht start om 5:00 uur, dus na een nacht van 1 uur slapen staat gids Tim weer fris en fruitig  klaar voor vertrek. De groep bestaat uit bekende gasten van de fotografie workshop aangevuld met 4 kennissen, dus dat zit wel goed. Het weer zit mee, het is fris, droog en zelfs een beetje onbewolkt.
Als je een beetje doorvaart kun je bij polder Kort- en Lang Ambacht heel mooi de zon zien opkomen,  dit is het doel. Natuurlijk worden we onderweg opgehouden door leuke waarnemingen.
Al snel zien we een bever! Deze duikt en is niet meer te vinden. Een purperreiger, buizerd imiterende gaai, de zang van wielewaal! nachtegaal, Cetti's zanger, tjiftjaf etc. zijn de waarnemingen  op de heenweg.

Zon op bij Kort- en Lang Ambacht

Bij de steiger zien we nog een bever! Het resultaat van de zonsopkomst zie je hierboven (wel wat hoogspanningslijnen weg geshopt) De sfeer in de groep is echt leuk ontspannen, we lopen over het ruige natuurpaadje (kijk uit voor gaten! distels! riet!) naar de uitkijkheuvel. We spotten jonge rietzangers en jonge blauwborsten, toppie! Vanaf de uitkijkheuvel zien we 2 koekoeken en heel veel ganzen met jongen.

Oh het is al laat  (7 uur), we lopen over de dijk naar de boot. Pats! daar vliegt een purperreigen EN een roerdomp! Er worden door de paparazzi vele foto's gemaakt.
In de boot aangekomen, met modderzolen, begint de  blauwe flits show. Kijk een IJSVO! zo gaat het een paar keer, ze zijn zo snel dat als je ze ziet en roept, je niet eens het woord af kan maken en de ijsvogel al weer verdwenen is. Het  gaat ook een keer goed we varen voorbij als er eentje op een tak blijft zitten. Klikliklik. ik ben benieuwd of er foto's gelukt zijn. We hebben in totaal 3 ijsvo's en 2 ijsvogels gezien en dat zijn echt de kersen op de taart van deze vroege vogeltocht.
En jawel, gelukt! een ijsvogel!

Iets na achten leggen we aan. KOFFIE! daar waren we allemaal wel aan toe.
Nog even napraten en dan verdwijnt deze hele toffe groep mensen  weer, want de gewone dag gaat nu pas beginnen. VOLGEND JAAR WEER!
Wat mij betreft volgend jaar weer! Bedankt voor deze toffe vroege vogeltocht en de extra foto's!
Eindelijk KOFFIE

1 opmerking:

  1. Hey tim, leuk dat ik nu (door mijn iPad) kan lezen dat je Naar Rush bent Geweest en dat je daarna Lekker vroeg weer uit de veren moest ... zo te lezen is het een leuke dag Geweest met veel Verschillende vogels en vo's ... Tis heel wel errug vroeg je bed uit !!! ... Groetjes Viv x

    BeantwoordenVerwijderen