dinsdag 31 mei 2011

Purperreigernesten tellen

Ook dit jaar stond het tellen van het aantal purperreiger nesten van de kolonie van het Aert Eloyenbosch weer op het programma.
Het was weer een heel avontuur om door de zeer dichte begroeing heen te komen. Ook was de lage waterstand dit jaar lastig, waardoor we regelmatig met de boot aan de grond liepen en door het lage water moesten waden.
De inspanning van het team van 4 tellers heeft een aantal van 12 bewoonde nesten opgeleverd, waarvan de meeste met jongen. Dit aantal is minder dan het vorige jaar (18), maar niet getreurd,  het aantal schommelt de afgelopen jaren zo tussen de 6 en 18 nesten.
Ook hebben we een aantal lepelaars waargenomen, maar daarvan geen broedend aangetroffen. Dat broeden doen alle Biesbosch lepelaars op de Sassenplaat bij Moerdijk, ze komen tot nu toe alleen om te foerageren naar het Aert Eloyenbosch. Wie weet in de toekomst?
Een mooi verslag van deze avond, geschreven door Albert de Jong staat op birdingbiesbosch website

Ook op YouTube staat een filmpje wat vorig jaar door Albert gemaakt is, dit geeft een mooi beeld van het avontuur van vorig jaar.

1 opmerking:

  1. Leuk om de verhalen te lezen hier, ook erg herkenbaar allemaal -ik doe ook aan bepaalde watervogeltellingen mee- en de foto's zijn een mooie aanvulling, keep it up :)

    BeantwoordenVerwijderen