vrijdag 23 april 2010

Leer de Hengstpolder lezen

Vandaag is weer de dag dat Eric Wirtz, van de ecologie cursus 'Leer het landschap lezen', met zijn cursisten naar de Biesbosch en Klein Profijt komt. Om half 9 stond , die op mijn aanraden dit jaar de cursus volgt, voor de deur. Bij Klein Profijt aangekomen was het even wachten tot de groep compleet was, alle voorgaande keren was ik de laatste omdat ik het niet kon vinden.

Zodra de groep compleet was ging Eric los. Op de voor mijn bekende enthousiast Eric manier werd Klein Profijt uitgekamd en werden er vele plantensoorten grassen en mossen gedetermineerd.
Bij het bekende veldje met spindotters en zomerklokjes aangekomen was het weer hoogwater. Vorig jaar moesten we tot over onze knieen er doorheen waden, gelukkig vonden we nu al snel een loop plank. Op het veldje werd enthousiast foto's gemaakt van alle zomer klokjes en spin dotters.
Na het avontuur in Klein profijt vertrok de groep voor de excursie in de Biesbosch. Eric had een aantal fluistert bootjes  gereserveerd, wat niet helemaal goed gegaan was bij het reserveren. Zo gingen we met 20 personen in drie vijf persoons bootjes richting de Hengstpolder. Een van de bootjes was ook nog eens defect en moest gesleept worden.Toen we uiteindelijk met een boot op sleeptouw bij de Hengstpolder aankwamen ging de groep floristen aan de slag. Eric was helemaal verrukt van de Grote Pimpernel en ook van de andere flora in de polder. Dat zijn eindelijk een paar pluspunten voor de Biesbosch. Ik heb zelf heb lekker in het zonnetje toegekeken hoe de groep genoot van alle planten in de Hengstpolder.
Op de terugweg hebben we nog even Kort- en Lang- Ambacht bezocht en zijn zo langzaam weer richting Biesbosch centrum gevaren/gesleept.
Om 5 uur kwam de groep moe en voldaan weer aan wal. Zo hebben we de Biesbosch dit jaar toch een beetje op de floristische kaart van Eric gekregen en een bootochtje bij zonnig weer is altijd leuk.
Dit was weer een mooie dag met een leuke groep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten