woensdag 21 april 2010

Biesbosch waterval

Klokslag halfzes stonden we bij het haventje van Staatsbosbeheer. Albert had een sleutelbos en een aantal instructies om bij het bootje te komen en om de motor an de praat te krijgen.
Een half uurtje later zijn we op weg. Plots S1 tm S4 zijn aan de beurt. Sterling, Otterpolder, Kikvorsch en Mariapolder. Met een bootje en een team van drie man loopt het gesmeerd, je moet wel even even de motor door hebben. We zien al snel een vos bij de Maria polder en van de vogels zijn er veel gekraagde roodstaarten en zelfs een boomklever. Die laatste komt steeds meer voor in de Biesbosch.

Later lopen we nog 'rond' de Maria polder, tot het gat in de kade maar door de enorme stroming was er niet over te steken en moesten we teruglopen. Die wandeling leverde wel een aantal 'steltjes' op. Waaronder maar liefst 60 groenpoot ruiters. Na de inventarisatie zijn we nog even naar spaarbekken een grote rug gevaren. Hier wordt al een aantal weken een roodhalsfuut waargenomen. Door de tuin van het nivon gekropen, kijken we door het hek over spaarbekken. En jawel de roodhalsfuut laat zich zien, samen met een aantal dwergmeeuwen en de eerste koekoek. Gaan we vaker doen, heb ik een aantal keer gehoord vandaag.
Op weg naar huis via het BBC heb ik nog de eerste nachtegaal gehoord een bonte vliegenvanger gezien.
Ook dit was weer een geweldige Biesbosch ochtend.

Tot slot wist ik niet dat er in de Biesbosch ook watervallen waren, door het snel opgekomen tij wordt al het water de ongeveer 1 meter lagere polder ingeperst en daar wil je niet inkomen met je kanootje. Vandaar dat de sloot naar de Maria polder is afgesloten door een omgevallen boomstam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten