zaterdag 22 mei 2010

Happy Happie

Vroeg vroeger vroeg.
04:45 vertrek van de boot vanuit Hardinxveld.
Het belooft een mooie dag te worden, alleen nu is het nog mistig. We gaan in 2 teams tellen vandaag. Ik loop met Arie mee, Hoogkil en Kort- en Lang- Ambacht zijn de plots.
We hebben beiden duidelijk moeite met het wakker worden en missen koffie. Al gaandeweg beginnen we wat meer te praten en komen we op dreef. De waarnemingen vallen wat tegen, totdat we de zeearend 'Happie of Happy' (met de hap uit de vleugel) zien op een eilandje. We 'sluipen' er naartoe, maar weinig succes. (weer die arendsogen) Hij verdwijnt links in de mist. Kijk, dat maakt de dag alweer goed.
Even later zien we hem weer op een ander eilandje zitten, totdat hij plots zijn grote verdwijntruc uitvoerde WEG!! Zo klein istie toch niet.. We tellen de plots verder en vinden weinig bijzonderheden.
Toch  leer ik weer weer veel. Zeker nu de bosietzanger is gearriveerd. De bosrietzanger imiteert allerlei vogels en zingt een mix van vooral rietzanger en karrekiet. Zit er een bosrietzanger, dan lijkt het net of er 5 verschillende vogels zitten te zingen. een soort jukebox.
Lekker in het zonnetje wachten we om weer over te varen. De margrieten en Oosterse morgensterren bloeien weer! een mooi gezicht. De stier en zijn koeien blijven gelukkig lekker op afstand vandaag.
Een mooie leuke telochtend. Thanxx Arie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten