zaterdag 19 mei 2012

Avontuurlijke vogeltocht


05:15 een goed tijdstip om te starten met een avontuurlijke vogeltocht. In tegenstelling tot de vorige keer verloopt alles nu vlekkenloos. 5 enthousiaste gasten verschijnen precies op tijd en het weer is prima!
Bij het bezoekerscentrum worden we gelijk getrakteerd op een orkest van vogelzang. Zanglijsters, zwartkoppen, winterkoningen, Cetti's zangers en vooral NACHTEGALEN zijn de sterren van the voice of the Biesbosch.
Het eerste doel is de zonsopgang bij polder Kort- en Lang ambacht. Eenmaal op weg begint het speuren, in het begin vooral op geluid, later zien we de vogels ook beter. Als snel zien we een bever, en later nog 2 waarvan de laatste ons trakteert op een flinke staartklap op het water.
Terug naar de vogels, de Cetti's zangers en nachtegalen maken nog steeds veel indruk met hun zang en bij onze zonsopgang wandeling steelt een mooie blauwborst de show! Ook zien we in de polder o.a. lepelaars, bergeenden, vele ganzen, rietzangers en kleine karekieten. Bij de tweede stop bij de uitkijkheuvel spotten we nog een mooie blauwborst, bosrietzanger, bruine kiek en een overvliegende roerdomp. Plotseling zie ik het bootje van de 'tellers' vanuit Hardinxveld, op de uitkijkheuvel schudden we elkaar even de hand, wisselen onze waarnemingen uit en vervolg ik mijn weg weer met de gasten, leuk om ze op deze manier tegen te komen! Op de terugweg spotten we nog een kleine bonte specht, het kersje op de taart. Eenmaal weer aan wal praten we onder het genot van een warm bakkie koffie, nog wat na over de tocht. Helemaal vogel enthousiast vertrekken de gasten, om zo nog lekker aan het weekend te beginnen.
Nog meer gespot deze ochtend: elfen, tovenaars en mannen in rokjes..... jawel, het is weer Keltfest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten