dinsdag 20 maart 2012

06:14 begin van de Lente


Om 06:14 uur begon vandaag de lente, op dat tijdstip stond ik op de veerpont richting de Brabantse Biesbosch, de beste manier om de lente te beginnen!
Al voor zonsopkomst stond ik dus paraat, want de blauwborsten zijn er weer en het is altijd weer een uitdaging om er eentje goed op de plaat te krijgen. Het is met gelukt een 'verbeterfoto' te maken, nu de komende weken een mooiere blauwborstfoto proberen te maken.


Verder was het vandaag schitterend voorjaarsweer en ben ik lang in de buurt van de Noordwaard gebleven. De zon schijnt en de vogels zingen uitbundig, wat is het leven toch mooi! De 'vangst'bevatte vandaag oa. 6 blauwborsten, 8 roodborsttapuits, 2 ree├źn, een zeearend/slechtvalk combinatie en een hoempende roerdomp die ik zelfs daarna ontdekt heb.


Ook is het een leuk voorval als iemand uit Utrecht aan je vraagt hoe het met de zeearend gaat in de Biesbosch. Je vertelt dan over het broedende paar en dat hij de laatste tijd niet zoveel meer wordt gezien. 5 minuten later komt er dan gewoon een zeearend overvliegen, jaagt de samen met een slechtvalk alle ganzen, eenden, grutto's, kluuten de stuipen op het lijf. Betere zeearend promotie kun je niet wensen.
Wat is het weer fantastisch om in de Biesbosch te zijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten