maandag 23 januari 2012

Noordwaard Vos Safari.


We waren vandaag van plan naar Kort- Lang Ambacht te varen, maar dankzij de weersvoorspellingen treedt vandaag plan-B in werking. Noordwaard Safari.

Samen met 2 collega gidsen, ben ik vandaag een soort van gids op de Noordwaard safari in mijn eigen auto.
Vanaf de pont het eerste zekerheidje de sneeuwgans. Even zoeken en snel gevonden tussen zijn grotere boerderijvrienden. Daarna de Deeneplaatweg, gewapend met telelenzen uit de ramen aan beide kanten van de auto zijn we net zo'n geschutswagen. De vangst is niet zo veel, buizerd, konijn, ree, waterpieper.

Tijd om de benen te strekken: Het Jantjespad. Na de hoge waterstanden ligt er veel Deek (= vloedlijntroep vln riet) over het pad, wat de wandeling  extra opleukt.
Weer in de auto, volgende stop: soep in vogelhut Maltha.
Onderweg spotten we reeën en ook plotseling een vos! Vol op de rem!
we hebben net genoeg tijd zodat iedereen er goede foto's van kan schieten en we rijden verder naar Maltha.

In de 'keuken' van de vogelhut zorg ik voor een lekkere kop tomatensoep terwijl de ander twee lekker kunnen spotten. Er zit het gebruikelijke Maltha waterwild: nonnetje, tafeleend, krakeend, smient, dodaars. Bij het verlaten van de hut spotten we nog meer: matkop, koolmees, staartmees, goudhaan.
Leuk dat we toch al deze soorten zien.


Weer terug bij de auto aangekomen, komen we er achter dat bij iemand de foto's van de vos mislukt zijn :-( dat is balen, alles overbelicht! We rijden weer richting de pont en bij de plaats waar we de vos hebben gespot kijken we natuurlijk extra goed en...... hij zit er weer!!
Dit is toch niet te geloven, op deze manier krijgt je gewoon nog een tweede kans op vossen foto's , met deze keer wel goed resultaat, we volgen de vos nog even en dan verdwijnt hij achter een dijk.
Dit is wel heel bijzonder, vier uur later en gewoon weer dezelfde vos! (met een grote kale plek bij zijn staart)

We willen nog niet naar huis, dus wandelen we nog wat bij de Pannekoek en gaan met vossenfoto's in de pocket weer met de pont richting huis.
De Noordwaard Safari is bij deze zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar, bedankt collega gidsen, voor deze toffe Biesbosch dag.

Voor meer vos verhalen klik rechts bij de labels op het woord vos

2 opmerkingen:

  1. Super safari met soep,vossen staart ?
    Ze hebben de denk ik verzet maar niet diep genoeg !
    Trouwens het ouwe gat zit er nog onder :)

    Gr Michel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Tim,

    Lekker dagje zo! Genoeg gezien en met volledige medewerking van de vos. Netjes gedaan die staartmees, blijven lastige beweeglijke vogels.

    Groeten,
    Robert

    BeantwoordenVerwijderen