zaterdag 4 juni 2016

Avontuurlijke vogeltocht 5

Een mistige ochtend en toch staan de 6 gasten en stagegids om 04:45 uur !!! klaar voor vertrek, helaas ben ik mijn verrekijker vergeten. Mistig wil zeggen dat ons wereldje erg klein is gedurende de hele tocht, maar dat mag de pret niet drukken. Ook is het door de vele regen van de afgelopen dagen hoger dan hoog tij. Gedurende het eerste uur ontwaakt het Amsterdamse, Groningse, Zwijndrechtse, Dordtse gezelschap...

Er wordt een bever gespot, hij verdwijnt in de mist en later nog één.

foto van vorig jaar...

Aan wal bij Kort- en Lang Ambacht vertel ik hoe de polder er eigenlijk uit zou zien bij helder weer, op een knobbelzwaan en wat ruiende grauwe ganzen zien we niets  "op de plas." Wel zien we o.a. nog een snor, kleine karekiet en rietzanger.

In de boot gaan we op zoek naar de op eerdere vogeltochten gespotte kwak, het bekende bosje goed doorzocht en geen kwak te vinden... iets verderop is het wel raak. Hij zit duidelijk zichtbaar in een wilg. helaas zijn er geen camera's aan boord om dit mooie schouwspel vast te leggen.

Kijk een bever! hahaha dat is gewoon de naam van die boot die daar ligt. Nee daar zwemt echt een bever! en jawel daar zwemt bever #4 ( nu nog op zoek naar de boot die zeearend heet)

Bij het kijkscherm kunnen we moeilijk aan land en we besluiten, omdat er toch niets te zien is door de mist, weer terug te varen. Op de plek waar de kwak op de heenweg zat valt m'n bek open zie ik nu dubbel....er zitten 2 kwakken bij elkaar op een tak en ik maar vertellen dat een kwak een super zeldzame soort is, in Amsterdam en Groningen denken ze nu dat er meer kwakken in de Biesbosch zijn dan zilverreigers. 

We laten de kwakken met rust en varen verder... nu komen we in "het bever op de kant" gedeelte.
We zien tot 3 keer toe een bever die op de kant zit te knagen!! En dat met Hoog water!!
Super mooie waarnemingen. 

Eenmaal weer aan wal praten we, met het leuke gezelschap,  nog even na over de mooie tocht die we beleefd hebben.

Zo zie je maar, als je verrekijker en camera vergeet, zie je de mooiste dingen!!

Dit waren mijn Avontuurlijke vogeltochten voor dit jaar, binnenkort schakel ik over op de kano-tochten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten