zaterdag 18 juni 2016

Vroege kanotocht

Lekker weer eens in de kano deze ochtend.

Na wat opstart perikelen liggen we om 7:00 te water, het is een kleine groep van 5 gasten, met kano-ervaring, begeleid door 2 gidsen en een stage gids. Het is hoog water en al limbo-end onder het eerste bruggetje komen we gelijk al in de kleine kreekjes. Als eerste varen we door het spiegelgladde wateroppervlak en met het gezang van vele vogels om ons heen genieten de gasten van dit mooie vroege moment van de dag.
Vlak na het eerste verzamel moment zien we een bever de Oudemanskil oversteken. We besluipen hem, maar als er meerderen van de groep naderen besluit hij met zijn staart op het water te slaan en onder te duiken. Later zien we hem voor ons uitzwemmen en kort daarna is hij verdwenen.

De tocht gaat verder via de 'Beverkreek', beverburcht, stenen keet en het Wantij. Het is leuk om te zien dat de gasten genieten van alles wat ze tijdens de tocht beleven. Eén van de gasten zet zelfs nog een ree tussen de wilgen-jungle. Tegen de stroom in varen we weer richting Bezoekerscentrum, er wordt door een aantal nog een bever gezien.

Eenmaal aan wal praten we op het terras nog wat na onder het genot van koffie met Beverkoek. Na een selfie met de opgezette bever gaan de gasten weer helemaal Biesbosch-enthousiast richting huis.

Een zeer geslaagde tocht met dank aan de enthousiaste gasten en het toffe (stage) gidsen-team!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten