zaterdag 21 mei 2016

Avontuurlijke vogeltocht 45:00 iedereen aanwezig, dus snel gestart met mijn avontuurlijke vogeltocht nummer 4 van dit seizoen. Samen met 2 goed speurende dames en een stagegids gaan we op pad. Het is rustig windstil weer en met de vloedstroom mee is het lekker varen. Al snel zien we een V- spoor in het water, onze eerste bever. Snel daarna onze tweede en derde bever. De bevers zijn de afgelopen seizoen een 'zekerheidje' op deze tocht geworden en zijn een leuk vermaak in de donkere vroege uurtjes als er nog weinig vogels te zien zijn. Ook een paar oeverlopertjes stelen de show.

Aan wal bij Kort- en lang Ambacht pikken we mooi de zonsopkomst mee en wordt ik tijdens mijn uitleg over 'ruimte voor de rivier' onderbroken door een slechtvalk, die luid vanuit de hoogspanningsmast zit te roepen. Even de scope erop en alle gasten kunnen hem mooi bekijken.
Helaas zijn er door de hoge waterstand weinig vogels 'op de plas', maar een snor in polder Stededijk maakt weer veel goed.

slechtvalk

In de boot proberen we de kwak van vorige week weer te vinden, wat helaas niet lukt. De kwak zal wel ergens anders zitten. Bij de uitkijkheuvel is 'de plas', op een groot aantal ganzen na, vrijwel leeg. Wel zien we onder andere: koekoek, bever, kleine karekiet, putter, rietzanger, bruine kiekendief en buizerd.

Op de terugweg is het lang zoeken naar de beloofde ijsvogel, maar uiteindelijk zien we er 2 in het Katse gat, ook zit hier fraai een gekraagde roodstaart, die zijn nest aan ons verklapte.

Eenmaal aan wal staat de koffie weer klaar, met dank aan de medewerkers van het botenhuis, die speciaal voor ons wat vroeger zijn opgestaan. De koffie smaakt prima en met een zonnetje erbij is het leuk om ons avontuur na te bespreken. Conclusie: Een geslaagde geslaagde tocht met mooie nieuwe soorten voor de gasten!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten