zaterdag 14 mei 2016

Avontuurlijke vogeltocht met mooie soorten.

Na de warme dagen van de afgelopen week, is het nu plotseling 10 graden kouder geworden.
Om 5:15 vertrekken we met 6 gasten en een stage gids. Omdat het koud is zingen de vogels niet zo uitbundig als gehoopt en de bevers blijven ook verstopt....totdat er een jong exemplaar gezien wordt die op de kant zit te knagen. omdat het al licht is kan iedereen hem goed waarnemen en foto's maken.


bever


Aan wal bij Kort- en Lang Ambacht staan we plots vol in de wind op de kade, er vliegt een purperreiger op, kijkt een reebok ons aan en er lopen lepelaars in het ondiepe water te foerageren.

In de boot worden we ingehaald door een niet zo fluisterbootje... Het is een bekende! die en plaats weer waar een kwak! schijnt te zitten. Ter plaatse aangekomen hoeven we alleen maar te kijken op de plaats die aangewezen wordt en dan is het zelfs nog lastig om deze super geheimzinnige Biesbosch-bewoner te spotten. We blijven even liggen en als iedereen de kwak gezien heeft varen we door en bedanken de tipgever.

Kwak (Deze foto is van vorig jaar, nu was hij veel en veel moeilijker waar te nemen.)


Bij het uitkijkpunt is het nog kouder in de wind, dus houden we dit uitstapje kort. Op de terugweg speuren we even naar de kwak en varen door tot dat we weer een bever zien, deze duikt onder en op dat moment vliegt er ook een ijsvogel weg, we zien later nog wat meer 'blauwe flitsen'

omdat er nog wat tijd is vaar ik nog het Katse Gat in voor nog meer ijsvogels..De ijsvogels waren er niet, maar er zat wel een mooi geposeerde visarend, met prooi in 1 van de dode populieren. Fantastisch!


Deze visarend is van 2 jaar geleden, vandaag poseerde hij op vergelijkbare wijze.Op de terugweg koelen we nog wat verder af, wat de koffie met beverkoek beter deed smaken.
Iedereen is ondanks de kou toch weer wat meer Biesbosch - en vogelenthousiast het pinkster-weekend begonnen!

We hebben vandaag niet voor niets gebibberd in de boot!!


Volgende week ga ik weer op Avontuurlijke vogeltocht   #zin in!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten