woensdag 15 augustus 2012

Biesbosch Kayak Birding

Vogels spotten vanuit een kayak, dat kan tegenwoordig heel goed bij de Jongeneele Ruigt.


Samen met Albert (van het broedvogel inventariseren) ben ik vandaag op pad geweest in de Hobie Kayak.Het beloofde een zeer warme dag te gaan worden en dat werd het ook uiteindelijk.

Door de Oostenwind is het laag water, een hele opgaaf om met mijn Hobie kayak door de Huiswaardsloot te geraken, het wemelt daar van de omgevallen bomen.
Tegen wind en stroom bereiken we de Jongeneele Ruigt."dit is net een soort Hardenhoek waar je wel in mag varen" .We spoten veel, dit komt mede doordat Albert de vogels veel beter oppikt dan ondergetekende. Oeverloper, witgat, grote zillies, kleine bonte spechts, boomklevers, bruine kiek man, witte - en gele kwik.
Het doel van de tocht is het uitkijkscherm K- en L Ambacht, een soort thuiskomen omdat we hier in het voorjaar nog broedvogels hebben geïnventariseerd. Eenmaal hier aangekomen viel dit zwaar tegen, in de zomer is het hier anders dan in het voorjaar... we werden meteen belaagd door tientallen dazen (steekvliegen).Dan maar achter het scherm staan..........nou geen goed idee, daar wemelde het van de drollen en bijbehorende witte papiertjes. SHIT! (vreemde vorm van natuur beleving) dan maar snel de plas afkijken en terug in de kayak. We spotten nog een mooie wespendief.
Eenmaal terugvarend, voor de wind, stroom en in de zon, wordt het pas echt genieten. Op de Jongeneele Ruigt spotten we al drijvend onder andere: Zwarte ruiter, tureluur, Bosruiter (nieuwe soort voor mij, en knetter dichtbij), 18 watersnip, bruine kiek juv, grote zilver, geelpootmeeuw en kleine mantel.
Eenmaal aan wal is het bijna 30 graden en weer gezellig druk bij het bezoekerscentrum, hier scheiden onze wegen. Albert, thanxx voor dit mooie Birding Biesbosch Kayak SHit and Daas Adventure.Geen opmerkingen:

Een reactie posten