maandag 30 april 2012

Telpost HardenhoekKoninginnedag en schitterend mooi weer, de uitgelezen combinatie om een 'rondje Hardenhoek' te fietsen. Al het twitchers geweld van gisteren, met waarnemingen van draaihals en ortolaan! werkten nog eens extra motiverend. Samen met mijn vrouw en onze nieuwe 'velduil' kijker van de verrekieker uit de Cocksdorp rijden we de pont af. Het is lekker druk met Biesbosch genieters, fietsers, wielrenners, motoren, cabrio's en ook veel vogelaars. We besluiten naar de Ooyevaar uitkijktafel te gaan, daar zit je lekker in de zon en uit de wind.

Bijna bij de tafel aangekomen zie ik een lichtbruine rover, en ik herken hem meteen! Dit is een velduil! Dat moet door onze nieuwe kijker komen, daarmee zagen we op Texel als eerste vogel nl. Een velduil. Verderop gaat hij zitten, wat dichterbij gekomen vliegt hij weer op en verdwijnt over de plas, richting BB museum. Je ziet gelijk hoe alle kluten, kieviten etc. Op deze uil reageren, schitterend om te zien EN! Nieuwe Biesbosch soort in the pocket!


En uurtje bivakkeren we op de uitkijktafel, heerlijk in de zon, genietend van alle vogels om ons heen. Ons tweede doel is 'het bankje' op de fietsdijk. Als we daar aankomen staan er allemaal jonge vogelaars met telescopen en er is wat reuring gaande, er zit namelijk een groep met verschillende soorten gele kwikstaarten en ze lopen tussen de koeien. Van de gele kwikstaart zijn er naast de 'gewone' gele kwikstaart, verschillende ondersoorten, waaronder de Noordse (linker foto)en de Engelse kwikstaart (rechter foto) Die laatste 2 genoemde lopen hier net tussen de koeien. 2 nieuwe Biesbosch (onder) soorten in the pocket!

Er heerst een leuke sfeer onder de jonge vogelaars, een goede reden om lekker in het zonnetje te gaan zitten en meegenieten van wat er allemaal gespot en verteld wordt. Er was nog hoop op een paar mooie roofvogels zoals ze die vanmorgen gezien hadden, maar helaas kwam alleen de zeearend nog even heel hoog een 'rondje Hardenhoek' doen (ook niet verkeerd). Helemaal vogelenthousiast rijden we uiteindelijk weer naar de pont en zo weer naar huis.

Een mooie Biesbosch dag, en wat vooral leuk was is dat ik nu weer een aantal leuke mensen ken die bij de namen horen op waarneming.nl! Zo kun je elkaar volgen. √Čn er was zelfs een mede blogger bij!

Heren bedankt voor de toffe vogel middag!!!

1 opmerking:

  1. haha graag gedaan;) Leuk om je is ontmoet te hebben en het was zeker een toffe vogelmiddag! Maar met zulk weer is het altijd goed vertoeven:)

    BeantwoordenVerwijderen