vrijdag 8 april 2011

Mini vogelontdektochten


|Met als doel het leren van de vogel geluiden, en het waarnemen van 'doortrekkers' tijdens de voorjaarstrek waren er een aantal vogel ontdektochten georganiseerd door Frans.
Met een gezellig variabel klein groepje hebben we 6 ochtenden de Hel- en Zuilespolder rondgewandeld, met als resultaat lekker veel leuke waarnemingen, met als toppers!  Cetti's zangers,  blauwborsten,  ijsvogels, een grote gele kwikstaart, koppeltje roodborsttapuit, beflijster (op de dag dat ik er niet bij was) en op de laatste dag ook 2 tapuiten.
Ook was leuk om te zien dat, gedurende die 2 weken, er steeds meer vogels vanuit het zuiden waren teruggekomen. En zo werd iedere dag het 'vogelconcert' aangevuld met nieuwe zangers.



De laatste, zeer mooie, ochtend heb ik besloten me af te zonderen van de groep en te blijven posten bij een blauwborst, dit heeft zeer fraaie plaatjes opgeleverd, ja ook van de blauwborst.
Je moet er wel vroeg voor opstaan, maar je krijgt er wel veel moois voor terug.
Ook is Frans in deze dagen op stap geweest met Adri de Groot, deze man is bekend van zijn vogeldagboeken. hij heeft een mooi verslag van deze dag in zijn vogeldagboek geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten