zaterdag 18 april 2015

Avontuurlijke vogeltocht 1.

De Avontuurlijke vogeltocht is een vaar- wandeltocht die al voor zonsopgang vertrekt, bij deze tocht ligt de nadruk op de vogelzang, die in het voorjaar rond zonsopkomst op zijn hoogtepunt is. Verder is het natuurlijk de sport om, in de drie uur die de tocht duurt, zoveel mogelijk vogelsoorten te ontdekken. Ook is de kans om bevers te zien vlak na zonsopkomst vrij groot.

Dit jaar heb ik 3 avontuurlijke vogeltochten toegewezen gekregen in 2015, vandaag is mijn eerste.



Het is altijd weer een verrassing wie er 's ochtends-vroeg verschijnen.
Vanochtend om 6:00 uur verschenen er 6 wakkere dames bij het botenhuis.
Het is hoog water, onbewolkt, nog windstil en de temperatuur rond het vriespunt.
De nachtegalen zijn deze week weer terug uit Afrika en zingen uit volle borst.
Het eerste stuk varen we  'als door een spiegel' en al snel zien we onze eerste bever.
Later zien we er nog twee voordat we bij Kort- en Lang Ambacht aan wal gaan.

Bever nummer 2 wordt gespot!
We zien hoe de zon al boven de horizon is geklommen en horen de rietzangers, blauwborsten en later ook een snor, zingen in het riet. Verder zien we voornamelijk algemene soorten o.a. bergeenden, bruine kiekendieven en verschillende ganzensoorten, in de Hengstpolder zien we zelfs een ree (geen vogel ;-)). Na de wandeling gaan we weer aan boord, het voordeel van een boot met dames is dat er gewoon thermoskannen met koffie en thee tevoorschijn komen. Wat een aangename verrassing is dit!

Op de terugweg richting haven krijgen we nog een ijsvogel flits show, waarbij niet alle ijsvogels door alle dames worden waargenomen, gewoonweg omdat de ijsvogels zo snel voorbij flitsen.
Aan wal drinken we nog koffie met een beverkoek waarna de gasten helemaal Biesbosch- en vogelenthousiast het weekend in gaan!


Thanx ladies, voor een mooie en gezellige tocht!   

ps. de andere 2 tochten zijn op 25 april en 30 mei.

1 opmerking: