woensdag 8 juni 2011

Zuiderklip excursie olv. Thomas van der Es


Als voorproefje op de publieksdagen Zuiderklip is er vanavond een excursie voor gidsen uit 'Holland' en gidsen uit Brabant. Wat me als eerste opvalt is de grote opkomst, WOW! een boot afgeladen vol met vrijwilligers. Onder leiding van Thomas van der Es vertrekt de boot met schipper Frans Peeters richting natuurontwikkelings project Zuiderklip. De sfeer aan boord is goed, het is altijd weer leuk bij te praten met de andere gidsen, ook zie ik voor mij al vele bekende 'Brabantse' gezichten.

Eenmaal aangemeerd begint de groep aan de wandeling. Wat een ruimte hier in Brabant! De mensen lijken in dit landschap echt een stuk kleiner. Het gebied is dan ook 360 Hectare groot en dat is voor Nederlandse natuurontwikkelings begrippen echt een heel groot gebied.

Thomas geeft de groep aan het begin extra informatie mee, ook over een groep lepelaars. Daarna loopt iedereen in een lange sliert over de dijk. Gaaf, de gidsen vertellen wetenswaardigheden aan andere gidsen, echt leuk en leerzaam.
De wandeling is ongeveer 4 kilometer lang en loopt over een dijk met rechts uitzicht over de polder die onder water gezet is. Bijna aan het eind van de wandeling kom je bij een uitkijktoren, van bovenaf heb je echt een prachtig uitzicht, we zien zelfs een bever zwemmen in de verte.

Eenmaal weer aan boord varen we weer naar jachthaven Vissershang in Hank, onderweg worden nog eens 5! bevers gespot. Zo komt er een einde aan een mooie tocht door een zeer indrukwekkend stuk nieuwe Biesbosch.

De open dagen Zuiderklip op 25 en 26 juni zijn echt een aanrader!
Je kan je tot 15 juni aanmelden

Het Madurodam effect, wat ik in de foto's gebruikt heb, kun je maken m.b.v. tiltshiftmaker
Het beste resultaat krijg je door een hoog standpunt in te nemen en foto's met mensen, auto's of gebouwen als onderwerp te gebruiken. Misschien leuk om zelf eens uit te proberen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten