zaterdag 25 juni 2011

Open dagen op de Zuiderklip

Warm gemaakt door de excursie van 8 juni olv. Thomas, leek het ons leuk om ook naar 1 van de open dagen te gaan. Om half 8 opgestaan, gordijnen open, he jammer, het regent... ja na zo'n supermooi voorjaar is een dag regen echt enorm wennen. Niet weer terug naar bed, maar op naar de Zuiderklip!
Er zijn dit weekend verschillend excursies vanuit Drimmelen en Hank, wij hebben gekozen voor de tocht met de langste wandeling en achteraf dus met de meeste regen.
Om 9 uur vertrekken wij met de eerste groep vanuit Hank, de boot zit bijna vol en Frans Peeters zet ons mooi af bij de Zuiderklip. Gekleed in regenpak beginnen we aan de wandeling, de gidsen Gerard en Marcel vertellen over het gebied, zodat de gasten net dat beetje extra info krijgen om beter inzicht in dit gebied te krijgen.

Tijdens de natte wandeling zijn er, voornamelijk de Schotse Hooglanders waar te nemen, samen met enkele grote zilverreigers en vele huis- en gierzwaluwen. Aan het eind van de wandeling komt de groep aan bij de Amaliahoeve, die is ingericht met een aantal informatiestands, koffie en Biesbosch burgers zijn hier ook te krijgen.
Gelukkig heeft de boot die ons komt ophalen ook een dak en na een goede terugvaart komen we verkleumd aan in Hank.
Echt heel jammer van het weer, want zo´n gebied verdient een veel betere open dag dan vandaag.
Voor morgen is veel beter weer voorspeld, dat gaat dus wel goedkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten