dinsdag 8 maart 2011

Kraanvogels

Vandaag zijn er meerder groepen kraanvogels boven de Biesbosch waargenomen, met een totaal geteld aantal van 245 exemplaren, een mooie aanleiding voor een klein uitstapje naar mijn uitstapje van 23 tm 27 februari.

Samen met Paul ben ik 5 dagen naar Lac du Der in Noord Frankrijk geweest. Een meer waar kraanvogels tijdens de trek zich verzamelen en van daaruit weer doorvliegen, in dit geval naar het Noorden. We hebben daar onder Franse Camping omstandigheden gekampeerd en iedere dag geprobeerd foto's en film materiaal te verzamelen.

Bij aankomst waren er ongeveer 11.000 kraanvogels die op het meer overnachtten en dat werd helaas de daarop volgende dagen minder, oorzaak, slecht weer boven de Pyreneeen waardoor en meer dan 100.000 kraanvogels in Spanje waren opgehouden. Jammer voor ons maar, samen met de Oosten wind, een goede verklaring dat de grote massa nu ook over de Biesbosch getrokken is.
Het waren 5 leuke dagen waarin we ondank het bewolkte weer toch acceptabele foto's hebben kunnen maken, zelfs een opname van een dans.

2 opmerkingen:

  1. Gaaf Tim,

    Gisteren ging het in de Biesbosch helemaal los!

    www.pbase.com/thomasvanderes

    Spreek je snel weer,

    Groet Thomas

    BeantwoordenVerwijderen