woensdag 17 augustus 2011

Wetlandtocht




Mijn enige wetlandtocht van dit jaar en jawel, het is een zonnige dag!
Met 6 gasten, schipper Willem en extra gasten Marion, Marionnel en Wilma gaan we er tegenaan vandaag. Lekker op het zonnedek varen we naar de eerste polder, Kort- en Lang Ambacht.
Al improviserend besluiten we over de dijk te gaan, van het natuurpad is de dijk doorgebroken en alleen met laag water passeerbaar. Al vertellend, insecten ontwijkend en wandelend komen we bij de uitkijkheuvel, waar Willem ons weer oppikt. Na een cruise, met koffie en koek, varen we lekker ralaxed fluisterend richting polder Huiswaard. De sfeer aan boord is goed en de gasten vermaken zich prima.
Bij polder Huiswaard (het dode bomen bos) gaan we weer aan de wandel.  Wat opvalt is de weelderige groei en bloei van de reuzenbalsemien, ieder jaar komen er meer bij!
Halverwege de wandeling zien we 3 buizerds, denken we.....zijn het wel buizerds? De roep is anders en ze vliegen niet op 'z'n buizerds'. Dan moeten het wespendieven zijn, dat is gaaf! 3 wespendieven, het is al bijzonder als je er ééntje  ziet. Die komen natuurlijk op die lekkere Huiswaard wespen af, want in de polderdijk zijn we meerdere nesten tegen gekomen.
Na de wandeling gaan we allen weer aan boord en varen al fluisterend naar het bezoekerscentrum.
Helaas het einde van weer een hele mooie Biesbosch tocht!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten