zaterdag 2 juli 2016

Vroege kanotocht 2


Iedereen present om 6:45 uur voor de vroege kanotocht, met voor ons een leuke verrassing dat er een professionele fotografe tussen de gasten aanwezig is. Zij maakt, met toestemming van alle gasten, foto's voor een reportage over mensen die in Nederland op verschillende manieren natuur beleven. Dit doet zij in opdracht van het blad National Geographic, een tijdschrift dat bij mij onder andere bekend is vanwege de goede wildlife reportages.

Wat wildlife betreft starten we goed vandaag, vanuit de haven wordt al een bever gezien en als we allemaal te water zijn, kunnen we de bever mooi met de stroom mee blijven volgen. De bever blijft rustig en alle gasten kunnen hem mooi bekijken. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, dat er bij daglicht vanuit de haven al een bever te zien is.

De groep heeft nu de slag goed te pakken en in de 'beverkreek' is het weer raak! Een bever op de wal deze keer. We horen de bever, al ritselend, door het riet lopen, totdat hij te voorschijn komt. De bever waggelt voorbij en verdwijnt daarna geruisloos het water in. Omdat je in een kano op ooghoogte met een bever zit, zie je pas echt hoe groot zo'n dier is, INDRUKWEKKEND!!

De groep vervolgt zijn weg langs de bekende route langs, ijsvogelkluit, beverburcht, stenen-, houten-en schrankkeet. Er wordt een aantal keer een ijsvogel waargenomen en terug bij de 'beverkreek' zelfs onze derde bever!

Dan is de tijd echt op! in strak tempo varen we richting het terras van de Bistro, waar koffie met beverkoek op ons wacht. We bespreken de tocht nog na en tot slot attendeer ik de groep op mijn foto- expositie, die sinds woensdag in het bezoekerscentrum hangt te pronken.

Resultaat: De eerste mooie reacties in het gastenboek. (mijn dank daarvoor)

Dit was een onvergetelijke tocht met leuke, enthousiaste gasten en mooie waarnemingen!
Ik ben zeer benieuwd naar de foto's van de foto- reportage!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten