vrijdag 31 juli 2009

Vlindersport


Vandaag het plan opgepakt om nog een keer de oranje luzernevlinder van afgelopen dinsdag te fotograferen.
Helaas was het vroege opstaan niet gelukt, waardoor toen ik aankwam bij het distelveldje het al boven de 20 graden was en dus alle vlinders al super actief waren. Dan wordt het zeer moeilijk met een 105mm. macrolens dicht bij de vlinders te komen.
Het wemelde op het veldje wel van de distelvlinders, maar van de oranje luzernevlinder heb ik maar 4 gezien en die speerden allemaal supersnel voorbij!! "Ga nou es een keer zitten!!"
De foto is met 30 mm. Sigma van de enige vlinder die WEL bleef zitten.

dinsdag 28 juli 2009

Groote waard tocht met Cees

Vandaag mijn laatste tocht als fase 1 stagegids, vanaf 1 augustus ga ik naar fase 2 waarin ik ook zelf verhaaltjes ga vertellen. Dus vandaag nog lekker meegelopen met een groep van 6 gasten op de Halve Maen en lopen vanaf de Spieringsluis naar het Biesbosch Museum. Onderweg nog eens alles wat door Cees verteld werd in me opgenomen en ik zit nu weer lekker middenin de Biesbosch, geen ijsberen meer. Laat fase 2 maar komen!
Onderweg hebben we nog een aantal Oranje Luzerne vlinders gezien, Een voor mij nieuwe vlindersoort. Altijd weer nieuwe belevenissen.
Na afloop van de tocht hebben Cees en ik, op het terras van het Biesbosch centrum, een lekker biertje gedronken op het behalen van fase 2, proost!!


Cees wijst de weg

Oranje Luzernevlinder




vrijdag 24 juli 2009

Inventariseren met Paul 2



Vandaag heb ik, net als gisteren, oever vegetatie geinventariseerd met paul.
Deze keer niet in de Biesbosch, maar in de Alblasserwaard.
Eerst zelf de planten opschrijven, de planten die je niet weet mee nemen en later opzoeken en daarna samen doornemen. Alle planten namen gonzen bij mij nu door het hoofd, maar op deze manier is het echt zeer leerzaam! Ook de waterplanten zijn zeer interessant!!
SUPER!! Thanxx Paul!

Brede en smalle waterpest

donderdag 23 juli 2009

Afkicken en weer op pad

Ja, ja, eindelijk weer iets op de blog...

Na onze super vakantie op Spitsbergen is het heel erg lang wennen geweest om weer aan de biesbosch te denken, hieronder een paar plaatjes om dit wat te verduidelijken.


Het schip de Professor Molchanov

de poseerbeer

walrus duo

Groenlandse walvis

afgebrokkeld gletsjer ijs


Uiteindelijk is het me dan vanochtend gelukt om weer de biesbosch in te gaan. Dit keer heb ik samen met Paul inventarisatie van een aantal oevers gedaan in de buurt van Werkendam. Dit doet paul voor zijn werk, (naar mijn idee een superjob!). Gelijk bij het eerste meetpunt zagen we een ijsvogel. Het deed me echt weer goed om in de Biesbosch te zijn. Bedankt Paul!